MATHILDEDALIN JOULU: Joulun taikaa historiallisessa ruukkimiljöössä

Visit Mathildedalin joulumarkkinat 2023 -mainosbanneri, jossa on tapahtumakuvausta harmaalla taustalla.


25.11.–23.12. Avoimet joulukylät
25.11. ja 2.12. Joulumarkkinat

Tervetuloa perinteistä joulutunnelmaa huokuvaan Mathildedalin ruukkikylään!

Koe unohtumaton joulunajan elämys valoja tuikkivassa lumoavassa pikkukylässä, luonnon ja meren äärellä. Mathildedal on täynnä historiaa, aktiviteetteja ja joulun iloa pursuavia palveluita. Ruukkikylä tarjoaa juhlapyhiin valmistautujille ainutlaatuisia pientuottajien tuotteita, ruokia, juomia ja palveluita. Joulukiireiden keskellä voi myös virkistäytyä kylän kupeessa sijaitsevan Teijon kansallispuiston ainutlaatuisilla reiteillä.

Tule viettämään unohtumattomia hetkiä Suomen ihanimpaan kylään!


Mathildedalissa palvelut avoinna joulukauden viikonloppuina
 


25.11. ja 2.12. Joulumarkkinat

Mathildedalin joulu käynnistyy marraskuun lopulla perinteisillä Mathildedalin Ruukkitehtaiden joulumarkkinoilla. Keskieurooppalaishenkisiltä joulumarkkinoilta löydät paikallisia käsitöitä, taidetta, herkkuja ja lahjaideoita. Markkinoiden lisäksi voit vierailla kylän käsityöpuodeissa hankkien kotiinviemisiksi paikallisten pienyrittäjien vastuullisia lähituotteita ja jouluherkkuja. Aidon suomalaisen paikallistuotantoa olevan lahjan löytäminen on helppoa, valinnanvaraa tuovat mm. lähituotetut upeat vaatteet, asusteet, oluet, suklaat, harjat ja tekstiilit.

Markkinoiden aikaan alueen ravintoloiden ja kahviloiden tarjoilut hemmottelevat kiireettömiä joulunautiskelijoita. Pidempään viipyville kylän majoituspalveluissa on tarjolla ihastuttavia mahdollisuuksia yöpymiseen ja rentoutumiseen. Kokemisen arvoisia ovat myös kylän pysyvä historianäyttely, hauska tonttukyläkierros sekä perinteiset kylän miesten tiernapoikalauluesitykset. Tänä vuonna itse joulupukkikin ehtii kiireiltään kylään joulumarkkinapäivinä ilahduttamaan lapsia ja lapsenmielisiä. Muistathan ottaa oman toivomuslistasi mukaan pukille annettavaksi!

Joulumarkkinaviikonloppuina, 25.–26.11. ja 2.–3.12, kaikki kylän puodit ja ravintolat ovat avoinna. Osa palveluista on avoinna myös muina joulukuun viikonloppuina, tarkemmat tiedot yritysten kotisivuilta. Kiireisen lahjanetsijän helpotukseksi osalla yrityksistä löytyy myös verkkokauppapalvelut.

Hae Mathildedalista hurmaava joulu kotiisi ja sydämeesi!


JOULUKYLÄN TAPAHTUMAT:

25.11.–23.12. TONTTUKYLÄ
Omatoiminen tonttumaisen kiperä jouluvisakierros kylässä.
 
25.11. ja 2.12. klo 13–19 JOULUMARKKINAT MATHILDEDALIN RUUKKITEHTAILLA
Markkinoilta löydät laajan valikoiman paikallisia käsitöitä, taidetta, herkkuja ja lahjaideoita. 
 
25.11. ja 2.12. JOULUPUKIN VIERAILU
Joulupukki vierailee Mathildedalissa joulumarkkinapäivinä ilahduttaen lapsia ja lapsenmielisiä. Muista ottaa oma toivomuslista mukaasi!
 
25.11 JA 2.12 klo 11–17 ja 26.11 JA 3.12 klo 12–16 MATILDANKARTANON JOULUMYYNTI

Uunituoreet hapanjuurileivät, -pullat ja -tortut, spelttipiparitaikina ja piparit, joulun kakut ja muut herkut. Nappaa mukaan tai nauti paikan päällä.
 
2.12. klo 20 TIERNAPOJAT MATHILDAN MARINASSA
Vapaa pääsy.

23.12. klo 18 JOULUUN HILJENTYMINEN RUUKKITEHTAILLA
Vapaa pääsy.

Paikka: Mathildedalin Ruukkikylä 25660 Mathildedal, Salo
Tarkemmat tiedot yrityksistä ja tapahtumista: www.visitmathildedal.fi

Ajankohtaista