Mathildedalin talvikylä tarjoaa aktiviteetteja

Luminen maisema kallioisessa metsässä.

Mathildedalin talvikylä tarjoaa aktiviteetteja

Talvikaudella Mathildedalin lähiympäristössä voi nauttia monista aktiviteeteista. Alueella toimivan Natura Vivan toimitusjohtaja Jesse Marttila kertoo, että ulkoilureitit sopivat hyvin talviretkeilyyn ja tulipaikat nautiskeluun. Jäiden kestäessä pääsee talvikalastamaankin.

“Teijon kansallispuisto näyttäytyy talvella eri valossa kuin kesällä. Talvisen päiväretken, viikonlopun, loman tai muun irtioton suunnittelu on helppo aloittaa majoituksen valinnasta. Natura Vivan palveluista talvella ovat saatavilla Matildanjärven kämpätVicksbäckinlahden varauskota ja Matildanjärven sauna”, Marttila sanoo.

Natura Vivan tarjoamista aineettomista joululahjaideoista suosituimpia ovat olleet kausikortit ja lahjakortit. Niiden avulla lahjansaaja pääsee nauttimaan monipuolisesta ulkoilusta Etelä-Suomen kauneimmissa kohteissa. Verkkokaupasta lahjakortin voi lisätä pukinkonttiin milloin vain.

“Jos ei ole varma lahjansaajan toiveesta, on lahjakortti hyvä vaihtoehto, sillä se käy kaikkiin Natura Vivan palveluihin. Lahjansaaja voi halutessaan varata Teijolla majoituksen, saunan tai osallistua mieleiseen ulkoiluaktiviteettiin”, Marttila sanoo.

 

Vauhdikkaampia talviajan ulkoiluaktiviteetteja löytyy Teijo Ski & Action Parkista. Teijon laskettelukeskukseen voi tulla laskettelemaan tai katsomaan laskettelukilpailuja. Keskuksen alueella voi lisäksi harrastaa maastohiihtoa tai lumikenkäilyä – lumettomilla keleillä myös rinteiden lumetetuilla reunamaisemilla.

“Suosituksi on tullut erilaisten lumileikkien kuvaaminen pulkkamäessä. Perheen vanhemmat taltioivat nykyään paljon lasten leikkihetkiä, johon lumi on fantastinen elementti. Ympärivuotisesti vuokraamme myös fatbike- ja sähköfatbikepyöriä niitä haluaville”, kertoo toimitusjohtaja  Tapani Kakko.

Sekä Natura Vivan että Teijo Ski & Action Parkin aktiviteetit ovat aivan Salon läheisyydessä, lyhyiden etäisyyksien päässä. Vastuullisuus on Teijon toimijoille tärkeä osa lähimatkailua. 

“Haluamme pitää aktiviteettien hiilikuorman mahdollisimman matalana. Teijo Ski & Action Parkissa Skihaus-suksikauppamme on toiminut vuodesta 2019 maalämmöllä. Lumetuksessa käytämme pelkästään uusiutuvaa sähköä. Nyt valmistunut uusi lumetuspumppaamo puolestaan takaa 40–50 prosenttia matalamman sähkönkäytön aikaisempaan verrattuna”, Kakko kertoo.

Ajankohtaista