Viehättäviä puoteja ja uniikkeja kotiin viemisiä


Mathildedalin pienet toinen toistaan viehättävämmät puodit eivät jätä ketään kylmäksi. Pelkästään puodeissa kiertelyyn voi saada koko päivän kulumaan ja kotiin lähteekin ihastuttavia uniikkeja tuotteita. Monet puotiemme tuotteista ovat design tuotteita ja ostettavissa ainoastaan Mathildedalista tai yrityksen omasta verkkokaupasta. 

Puodeille tärkeitä arvoja ovat luonnonmukaisuus, ekologisuus, käsin tekeminen ja kestävyys. Puotiemme tuotteet ovatkin vastuullisempi valinta ja lisäksi näyttävät todella kauniilta niin päällä kuin kotona.

Löydät puodeistamme kylällä valmistettua olutta, leipää, kahvia ja lämpimäisiä sekä lähituotettuja elintarvikkeita. Voit ostaa myös kehräämössämme kehrättyä lankaa, kutomossa valmistettuja räsymattoja, huiveja ja pyyhkeitä, luonnonmateriaalista valmistettuja harjoja ja koreja. Laadukkaita vaatteita myydään useissa puodeissa ja vanhan tavaran ystävälle löytyy myös ihasteltavaa. Uniikeissa printtikankaissa voi havaita myös Teijon kansallispuiston maisemia.

Meiltä ostat vähemmän ja laadukkaampaa!

Tervetuloa DJK Design Jaana Kähönen galleriaan!

Mathildedalin ruukin vanhan puuhiilivaraston DJK Design Jaana Kähönen galleriasta löydät niin uniikkeja, digitaalisia taideteoksia ja printtikankaita kuin kankaista Suomessa ommeltuja tuotteita. Tarkkasilmäinen saattaa tunnistaa kuvista ja kuoseista Teijon kansallispuistossa valokuvattuja maisemia. Galleriasta löytyy myös @detaljiboutique pellavavaatteita sekä vaihtuva second hand valikoima. 170 vuotta vanha rakennus on jo itsessään näkemisen arvoinen. Tervetuloa!

Avoinna kesäkautena touko-syyskuussa pe-la-su klo 11-16 ja satunnaisesti.

Ruukinrannantie, 25660 Mathildedal
Korimestari pajalla, kissa sylissä

Luonnonmukaisten harjojen ja korien parissa puuhastelua jo vuodesta 1997 – luonnollisesti kestävän kehityksen puolesta.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Kahvipapupussit tiskillä

Kyläpaahtimo on vuonna 2015 toimintansa aloittanut pienpaahtimo Kyläravintola Terhon yhteydessä aivan kylän sydämessä. Terhossa jauhetaan kahvisi ilomielin haluamaasi karkeuteen, mutta voit myös ostaa kahvisi kokonaisina papuina, jolloin kahvisi säilyy tuoreena pidempään. Tässä loistava vieminen vaikka mökkivierailulle tai kotiin tuliaisiksi kylältä!

Matildan puistotie 4, 25660 Mathildedal
Mathildan Marinan vierasvenesataman Kipparin puoti

Mathildan Marinan Kipparin puodissa myynnissä peruselintarvikkeita ja taloustarvikkeita sekä paikallisia tuotteita, vaatteita, asusteita ja matkamuistoja veneeseen, mökille tai tuliaisiksi. Kipparin puodista mukaan myös kahvilan leivonnaiset ja juomat sekä ravintolan take away -ruoat.

 

Ruukinrannantie 4, 25660 Mathildedal
panimo pienpanimo olut craft beer Mathildedalin Kyläpanimo logo visitmathildedal.fi

Tervetuloa Mathildedalin Kyläpanimolle, jossa voit kokea aitoja makuja ja löytää uusia suosikkeja laajasta olutvalikoimastamme.

Panimon Olutpuodin valikoima vaihtelee sesongin mukaan, joten jokaisella käynnilläsi löydät takuuvarmasti uusia makuelämyksiä. Meiltä löydät myös yli 5,5 % panimomme omat oluet sekä paikallisia juomia, kuten Lepolan ja Hallonmäentilan siiderit.

Matildan puistotie 4, 25660 Mathildedal
Uunituoreet leivät puisella tarjottimella

Matildankartanon leipomomyymälästä voit ostaa mukaan tuoretta juurileipää ja -pullaa, leipomon kaikkia makeita herkkuja sekä lähituottajien siidereitä ja limonadeja. Pakkaamme myös mukaan retkelle talon päällystettyä leipää ja lauantaisin suosittua levypizzaa vaikkapa nuotiolla nautittavaksi. 

Bremerintie 4, 25660 Mathildedal
Vaaleanpunaisilla ja valkoisilla suklaapaloilla koristeltu herkku

Taivaallisen ihanan Suklaapuodin kotimaiset käsintehdyt suklaat sopivat kaikille tuliaisiksi sekä lahjoiksi. Tervetuloa tuoksuvaan Suklaataloon!

Tullintie 17, 25660 Mathildedal
PIIRONKI & DOCK HELSINKI

Ihastuttava lifestyle – ja lahjatavara kesäaitta avattu Mathildedalin sydämessä, kyläravintola Terhon pihapiirissä.

Meiltä löydät tyylikkäitä asusteita, kauniita sisustus- ja lahjatavaroita ja perheen pienemmille laadukkaita leluja ja pelejä. 

 

Kesäaitta avoinna:

Alkukesästä viikonloppuisin la – su klo 11 – 17

Juhannuksesta heinäkuun loppuun ma – pe 11 – 18, la – su 11 – 17

Matildan Puistotie 4
Ruukin Kehräämön luksuslaatuiset alpakkatuotteet Mathildedalista

Alpakan villaista luksusta arkeen ja juhlaan, kesän helteisiin ja talven pakkasiin. Paikalliset ja ekologiset tuotteet käsityöihmisille ja suoraan päällepuettavaksi.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Myymälän aurinkoinen sali

Ihastuttava vaateputiikki sijaitsee Kehräämön ja Kutomon kanssa samassa rakennuksessa, n. 50m rannasta Valimon vieressä. Putiikissa on sen omistajan, Maija Nuppulan Second Chancen -tuotemerkin kotimaisia naisten- ja lastenvaatteita, asusteita, lakanoita jne. Lisäksi putiikista löytyy mm. Caloun puukenkiä, kotimaisia käsintehtyjä koruja sekä ranskalaista laadukasta luonnonkosmetiikkaa.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal
Studio Kaverinen Matildan Ruukkitehtaalla

Nina Kaverinen on henkilökuvaukseen ja potretteihin erikoistunut valokuvaaja.   Myös koirapotretit.  

Studiolla järjestetään voimia henkilökuvaukseen liittyviä työpajoja ja koulutuksia räätälöidään myös erilaisille ryhmille.

Galleria ja pieni Matilda-aiheinen matkamuistomyymälä.

Studio avataan pienen remontin jälkeen ennen kesää.

 

Ruukinrannantie 6, Mathildedal
Vinttipuoti sisältä.

Uniikki valikoima kädentaitoa, taidetta ja lähiruokaa paikallisilta tekijöiltä Kankirautavaraston yläkerrassa.

Facebook: Vinttipuoti.

Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal