Ajankohtaista

Kylän tapahtumat löydät tästä linkistä

Lapsi vihreissä vaatteissa kurkkaa vanhan tehdashallin punaisesta ovesta sisään.

 

Kesä lähestyy ja niin lähestyvät lomasuunnitelmatkin. Päätimme Mathildedalissa kerätä vinkkejä seikkailuun, josta nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Vinkeistä löytyy Mathildedalin parhaimmat puolet lapsiperheen näkökulmasta, vinkkejä puuhailuun, ruokailuun sekä yöpymiseen.

1. Kylän koko

Mathildedal on kokonsa puolesta pieni. Joka paikkaan pääsee kätevästi kävellen, joten auton kanssa ei tarvitse etsiä parkkipaikkoja jokaisen siirtymän yhteydessä ja bussillakin voi hyvin tulla Salosta. Perheen pienimmille kannattaa varata mukaan rattaat tai muut kätevät kulkuvälineet, jos sattuukin lyhyistä välimatkoista huolimatta väsy yllättämään.

Pienessä kylässä on seikkaillessa paljon katsottavaa. Ympärillä on jatkuvasti vanhoja rakennuksia, joista lapset yleensä ovat todella kiinnostuneita, etenkin kun vähän kertoo heille tarinaa vanhoista ajoista.

2. Alpakat – todelliset sydänten valtaajat

Täksi kesäksi alpakoita saapui Mathildedaliin 12 nuorta tyttöä, jotka saattavat olla vielä vähän arkoja, mutta se ei ihastelemista estä. Alpakat ovat jo vuosia olleet perheen pienimpien lemppareita kylässä, ja onko tuo ihme, sillä nämä suloiset ja sympaattiset eläimet ovat iloksi silmille.

Jos alpakoista herää kysymyksiä, niin kannattaa suunnata Ruukin Kehräämöön. He osaavat vastata mieltä askarruttaviin kysymyksiin näistä söpöläisistä.

3. Leikkipuisto | kylän piilossa oleva helmi – ainakin lasten mielestä

Meritien varrella, hieman kylän hulinasta sivussa sijaitsee Salon kaupungin leikkipuisto. Puistosta löytyy keinut, kiipeilytelineet pienille ja isoille, liukumäki ja hiekkalaatikko sekä tietenkin penkki lasten perään katsojille. Idyllisempi reitti leikkipuistoon on meren rannassa sijaitsevan uimarannan kautta polkua pitkin.

Leikkipuiston ympäristö on rauhallinen ja puistoa ympäröivät puut tuovat kivasti varjoa kesähelteillä. Mikäli leikkipuistossa oleskelu alkaa vanhempia kyllästyttämään, niin kannattaa suunnata puistovisiitin jälkeen ihastelemaan alpakoita. Näiden eläinten vuoksi saa minkä tahansa ikäisen lapsen lähtemään puistosta, mikäli siellä on jo tovi vierähtänyt.

4. Ruokailut ja kahvittelut kylässä

Mathildedalissa voi suunnata minne tahansa ruokailemaan lasten kanssa, sillä lapset ovat kaikkialle tervetulleita. Mathildan Marinassa on lapsille oma heille suunniteltu ruokalista ja satamassa on paljon myös pienille katsottavaa ikkunasta, joten melko rauhassa saa ruokailuhetken viettää. Myös Ruukin Krouvissa on lapsille oma lista.

Café Mathildedalissa on huomioitu perheen pienimmät muun muassa ”taaperon pulla ja mummulan marjamehu” -herkkupaketilla. Kesäaikaan Café Mathildedalissa on lounaspastaa, ja pastasta on myös mahdollista saada lasten annos.

Terhossa on lankkupizzoja, jotka vievät kaiken ikäisten kielet mennessään. Matildankartanon leipomoravintolassa ruoka valmistetaan tuoreista lähiraaka-aineista ja lapsille on oma lautanen, jälkiruuaksi maistuu vaikka talon oma kesäjäätelö tuoreista marjoista.  PetriS Chocolaten kahvila sijaitsee vanhassa koulurakennuksessa Mathildedalin Keskuspuistoa vastapäätä.

Kesäaikaan Viettelysten vaunu -jäätelökioski on avoinna Terhon vieressä ja aivan jäätelökioskin vierellä on Vinosti bistro, josta myös löytyy lapsille omia annoksia.

5. Aktiviteetit lasten kanssa

Jos lasten kanssa haluaa kokeilla jotakin aktiviteettia, niin meiltä Mathildedalista löytyy valinnanvaraa tähän. Mathildedalin Keskuspuistossa on Adventure Golf -rata, tämä sopii hyvin myös vähän pienemmille pelaajille. Lisäksi Keskuspuistossa on myös padel- ja tenniskentät.

Teijon kansallispuistossa Matildanjärvellä voi vuokrata veneen tai kanootin Natura Vivalta ja lähteä tutkimaan järveä. Lisäksi kylässä on monia mahdollisuuksia pyöräilyyn. Natura Vivalta voi vuokrata pyöriä kansallispuistoon. Lisäksi pyöräilyyn voi tutustua myös Meri-Teijo Bike Parkissa.

6. Metsäretki

Kansallispuisto tarjoaa kaiken pituisia reittejä, joten myös lapsille sopivia reittejä löytyy. Suosituimmat reitit lähtevät Matildanjärveltä. Lisäksi Matildanjärven ympäristössä on useita taukopaikkoja. Matildanjärvellä on myös pieni uimaranta, joka on melko matala, joten myös pienempien lasten kanssa uskaltaa lähteä pulikoimaan. Uimarannan lähellä on myös vuokrattava sauna. Saunan voi vuokrata Natura Vivalta.

Matildanjärven parkkipaikalta lähtee 1,3 km pituinen Muurahaispolku-reitti, joka on suunniteltu lapsille. Muurahaispolun avajaisia vietetään la 27.5. Ruukit @ Retket -päivässä Teijon kansallispuistossa.

7. Yöpyminen lasten kanssa

Lasten kanssa yöpymiseen on useita vaihtoehtoja. Mathildan Marina, Hotel Mathildedal, Matri House ja Meriruukin mökit ovat kaikki lapsiystävällisiä vaihtoehtoja. Hotelleissa osiin huoneista on lisävuodemahdollisuus sekä usealta löytyy myös vauvan sänkyjä.

Näiden lisäksi Mathidedalissa on kaksi caravan-aluetta, toinen on Ruukinrannassa Mathildan Marinan caravan-alue ja toinen kansallispuistossa Matildanjärven lähettyvillä. Kansallispuistossa on myös eräkämppiä, joita voi varata Natura Vivan sivuilta.

Tervetuloa kylään kaikki isot ja pienet seikkailijat!

Mathildedalin vappu 2023, tervetuloa, visitsalo.fi, visitmathildedal.fi

 

Tervetuloa viettämään Vappua Mathildedalin historialliseen ruukkikylään!

Tarjoamme unohtumattoman juhlan täynnä yhdessäoloa, herkullista ruokaa ja mukavaa ohjelmaa. Nauti vanhan kylän tunnelmasta ja rentoudu maanläheisessä ilmapiirissä. Tule tutustumaan paikallisiin käsityöläisiin ja maistelemaan paikallisia herkkuja. Mathildedalin Kylän Vappu on välttämätön pysähdyspaikka kaikille, jotka rakastavat perinteitä ja hauskaa yhdessäoloa!

 

Café Mathildedalissa

Munkkibaari La 29.4. & Ma 1.5. Tervetuloa herkuttelemaan.


Mathildedalin Kyläpanimossa

Tervetuloa panimolle La 29.4. kello 13-16.
Ohjelmassa avoimet ovet, maistiaisia ja yhdessä oloa.
Tule maistamaan meidän tuorein olut ja vinkkaamaan mitä olutta haluat että panimomme tekee tulevaisuudessa.

klo 13-16 avoimet ovet kaikille oluesta ja panimosta kiinnostuneille (0€)

 

Vapun, Teijon nimipäivän ja avoimien ovien kunniaksi ohjattu avoin tasting -50%, varaa paikkasi pian:
klo 14-15 tasting (15€)

Myös Olutpuoti auki tuliaisa ja Vappu juomia ajatellen
La 29.4. 12-17
Su 30.4. 12-15

Tervetuloa!

 

Mathildan Marinassa

Su 30.4. Vappuaatto
Marina 7 vuotta!
klo 12 Merigallerian avajaisissa: Rajattomat - Heijastuksien meri
klo 17--> bilebändi Capo 2
Avoinna klo 11-22(24), keittiö sulkee klo 21

Ma 1.5. Vappupäivä
klo 11-15 vappubrunssi 29 €/hlö
Avoinna klo 11-20, keittiö sulkee klo 19

 

Mathildedalin Keskuspuistossa

Koko perheen vappupelit  ja rentoa sporttia Keskuspuistossa.
Minigolf ja terassi auki 29.4.-1.5.  klo 12-16!
Tennis- ja padelkentät varattavissa joka päivä 7-22. Varaukset täältä.


VINO’sti
Juhlimme Vappua sunnuntaista maanantaihin (30.4.-1.5.) Uppoudu juhlatunnelmaan, siemaile kontin Vappu Mullettia (6,50€) ja nauti ihanista herkuista, joita VINO´sti tarjoaa!

Su 30.4. 11-(18)
Ma 1.5. 11-(16)
* säävaraus

 

Kuva kukista ruukuissa ja teksti "pääsiäisen tapahtumat".


Pääsiäinen on mitä ihaninta aikaa suunnata keväiseen Mathildedaliin. Saavu tutustumaan pääsiäistarjontaan ja etsimään kevään merkkejä kanssamme. Yksi varma merkki keväästä on, että Mathildedal kutsuu teidät jälleen kylään!
 

Pääsiäismenú 7.-9.4.
Mathildan Marina

Kartanon Kevään Maut -viikonloppu. Quichejä, pääsiäispizzaa, kakkuja, pullia ja leipiä. 7.-9.4. klo 11-16
Matildankartano

Saunajooga 7.4. klo 18-20
Mathildan Marina

Avoin panimokierros ja tasting 7.4. klo 17-18:30, 8.4. klo 11-12:30 ja 13-13:30
Mathildedalin Kyläpanimo, lisätietoja ja lippuja: www.kylapanimo.fi/kauppa


Kevään kutsu ja Pääsiäistori 8.4. klo 11-15
Mathildedalin Ruukkitehtailla, lisätietoa ja koko ohjelma: www.mathildedal.fi

Gugi Kokljuschkin trio -konsertti 8.4. klo 18
Kankirautavarasto, liput: mathildedal.johku.com

Munajahti lapsille 8.4.
Mathildan Marina, Café Mathildedal & Ravintola Ruukin Krouvi

Univormun esittelemässä ihania poronnahasta käsin valmistettuja hiuspantoja 8.4.
Second Chance

Historianäyttely avoinna 7.-9.4.
Mathildedalin Ruukkitehtaat

Toukokuun aukioloajat mathildedalissa.

 

Suuntaa toukokuussa tutkimaan ja tutustumaan Mathildedaliin!

Ajankohtaista