Aktiiviloma Mathildedalissa

Jos olet elämäntyyliltäsi aktiivinen ja kaipaat lomallakin tekemistä ja uusia kokemuksia, niin olet tullut oikeaan paikkaan.

Onko luontomatkailu ja kansallispuistot sinun juttusi? Siinä tapauksessa Mathildedal tarjoaa sinulle erilaisia vaihtoehtoja luonnossa liikkumiseen niin maalla kuin vedessä. Voit vuokrata mm. pyörän, maastopyörän, Fatbiken, kanootin, kajaakin, SUP-laudan tai soutuveneen.

Jos haluat liikkua luonnossa jalkaisin, niin Teijon kansallispuistosta löytyy merkittyjä reittejä yhteensä n. 50 kilometriä. Osa reiteistämme ja palveluistamme sopii myös liikuntarajoitteisille sekä pienillekin lapsille. Luontoreittien varrella on myös grillipaikkoja ja laavuja. Tarkastathan metsäpalovaroitukset ennen tulen sytyttämistä. Matildan järveen on istutettu metsähallituksen toimesta kirjolohta ja kalastus onkin yksi Mathildedalin suosituimmista aktiviteeteista. Hoidathan asianmukaiset luvat kuntoon ennen kalaretkeä.

Raikastavaan veteen pääset pulahtamaan joko kylässämme sijaitsevalla uimarannalla tai Matildajärven rannalta. Yleiset uimarantamme ovat hiekkapohjaisia ja erityisesti meren rannan matala uimaranta sopii myös pienille lapsille.

Jos taas olet hurahtanut pallopeleihin, kuten niin moni meistä, niin Mathildedalin Keskuspuistossa pääset pelaamaan niin tennistä, padelia kuin minigolfia. Varaa vuoro etukäteen Keskuspuiston sivuilta ja päihitä pelikumppanisi.

Oletko jo kokeillut hissipyöräilyä, rinneautoilua, paint ball tai laser trap -ammuntaa?  Lähde työ- tai kaveriporukalla Teijoon ja vietä vauhdikas ja ikimuistoinen päivä Action parkissa.

Talvisin Meri Teijo Ski tarjoaa laskettelijoille ja lumilautailijoille elämyksiä ja mukavia hetkiä rinteessä.

Kuvassa on vihreä rinne ja mutkitteleva tie, jota pitkin lasketaan rinneautolla alas.

Teijo Ski & Action Park on aktiivisen kesäpäivän ykköspaikka! Meiltä löydät monenlaiset toiminnalliset aktiviteeit kuten rinneautoilu, pyörävuokraamo ja monia erilaisia ampumapelejä, kuten paintball ja laser trap. Meillä voit pitää vauhdikkaat polttarit tai varata ryhmällesi hauskan päiväohjelman. 

Talvisin palvelee täyden palvelun laskettelukeskus sekä välinevuokraamo.

Teijontie 345, 25660 Mathildedal
Kuva on otettu ilmasta. Kuvassa näkyy Mathildedalin Keskuspuiston minigolf kenttä sekä puita. Kuvassa on pääasiassa vihreän ja ruskean sävyjä. Kuva on otettu kesällä.

Liikunnallista tekemistä koko perheelle! Adventure Minigolf, Padel ja Tennis sekä kioski-kahvila. Tervetuloa ottamaan tuntumaa ulkopeliin pitkän sisäkauden jälkeen. Adventure minigolf ja kioski-kahvila avataan Vapuksi 30.4.

Tullintie 2, 25660 Mathildedal
Kaksi kajakkia Matildajärven rannalla

Löydät kauniista järvi- ja ruukkimaisemista monenlaista tekemistä koko perheelle, niin fyysisesti vaativaa menoa kuin myös luonnon rauhaa ja hiljaisuutta.

Teijon Luontokeskus palvelee retkeilijöitä ja auttaa reittivalinnoissa. Kahvila palvelee myös aukioloaikoina. Matildanjärvellä voit vuokrata kajakin, kanootin, SUP-laudan tai soutuveneen. Tai lähteä Fatbike-pyörällä tutkimaan kansallispuiston reittejä. Luontokeskuksen vieressä voit yöpyä myös Matildanjärven kämpissä Vaapussa ja Lipassa tai varata paikkasi matkailuvaunualueelta tai vuoron rantasaunalla.

Info, Matildajärventie 84, 25660 Mathildedal
Ilmakuva Teijon laskettelurinteestä kesällä

Uusi Bike Park hissi- ja maastopyöräilykeskus, jossa maastopyörä ja varustevuokraamo, ajokoulutusta, sekä erilaisia aktiviteettipaketteja.

Teijontie 345, 25660 Mathildedal
Tyyni järvimaisema

Matildanjärven rannalta löytyy yleisiä hiekkapohjaisia uimapaikkoja. Merenrannalta löytyy myös kaunis, aurinkoinen hiekkaranta, joka soveltuu hyvin myös pienille lapsille.

Mathildedalin venelaituri

Kanootteja, kajakkeja, soutuveneitä ja SUP-lautoja vuokrattavana niin järvelle kuin merelle. Vuokraus Teijon Luontokeskuksesta.

Mathildedalin pienvenesatamaan voi rantautua moottori- ja purjeveneellä tai vesitasolla. Vuokrattavina soutuvene, sup-lautoja ja polkupyöriä. Kurkkaa Mathildan Marinan sivuilta tarkemmat palvelukuvaukset.

Matildajärven laavu

Nauti Teijon Kansallispuiston maisemista omin päin tai opastetusti. Merkittyjä polkuja on yhteensä noin 50 kilometriä. Matildanjärveä ja Jeturkastin pirunpellon maisemaa pääsevät ihailemaan myös liikuntaesteiset.

Kalalokki Matildajärvellä

Matildanjärvi on Metsähallituksen erityiskalastuskohde, jonne istutetaan säännöllisesti pyyntikokoista kirjolohta. Kaikenlainen kalastus Matildanjärvellä edellyttää kohdekohtaisen kalastusluvan hankkimisen. Viehekalastus edellyttää lisäksi 18-64 vuotiailta kalastuksenhoitomaksun maksamista.